Over Joop de Visser

Direct professionele ondersteuning? Neem contact op!

Neem contact op

Een afscheid dat recht doet aan het leven dat de overledene heeft geleid

Joop de Visser begon jaren geleden als overledeneverzorger. Hij werkte samen met verschillende uitvaartondernemers en ging uiteindelijk in dienst bij een groot uitvaartcentrum.

"Ik heb daar met veel plezier gewerkt, maar in een groot centrum kan het erg druk zijn, waardoor ik niet bij iedereen de tijd kon nemen die de nabestaanden nodig hadden. Terwijl ik juist dát belangrijk vind." Hij pakte zijn werk als zelfstandig overledeneverzorger weer op, maar na verloop van tijd kreeg hij steeds vaker de vraag: 'Waarom doe je niet alles zelf?' "Dat zette me toch wel aan het denken. Als je samen met de nabestaanden bezig bent met de verzorging van de overledene, bouw je echt een band op. Ik vond het altijd jammer om het dan weer uit handen te geven. Bovendien is het ook voor de nabestaanden fijn om heel het traject begeleid te worden door één persoon." Deze overpeinzingen zorgden ervoor dat Joop zijn eigen uitvaartonderneming startte. Hij beoefende zijn vak met liefde en het gaf hem voldoening dat hij andere mensen kon helpen in een verdrietige en moeilijke periode in hun leven. Tot het noodlot toesloeg. Door een ongelukkige val van een zoldertrap kwam hij voor een lange periode in het ziekenhuis terecht en onderging maar liefst twaalf operaties.

"Het is ongelooflijk jammer dat ik zo lang uit de running ben geweest, maar inmiddels ben ik er helemaal klaar voor om weer aan de slag te gaan." Hij is echt opnieuw gestart, compleet met nieuwe website en een nieuw logo. Maar zijn werkwijze is onveranderd: Met aandacht voor uw emoties, verhalen, herinneringen en wensen, neemt hij alle tijd om een mooi en vooral ook persoonlijk afscheid te verzorgen dat recht doet aan het leven dat de overledene heeft geleid.

Mail ons voor professionele ondersteuning